Regional mötesplats
Vår roll är att vara pådrivare, kunskapsspridare och nätverksbyggare för hållbar utveckling. Vi är över 80 medlemmar från både offentlig, privat och ideell sektor
i Västmanlands län med omnejd.


Aktiviteter
Debatt
Notiser

 

Peak Performance – Hållbart tänkande i och utanför butik

Peak Performance är en butik i Gallerian i Västerås. De har kläder för dam och herr. En del av kläderna i butiken innehåller återvunnen polyester och ekologisk bomull. Peak Performance har kontakt med organisationer som Danskt Initiativ för Etisk Handel och Save the Children Denmark.

” När det gäller ekologiskt och återvunnet material är det återvunnen polyester samt ekologisk bomull som används i störst utsträckning” berättar Erik Barklund, butikschef på Peak Performance i Västerås.

Peak Performance har vid flera tillfällen donerat pengar till BRIS. BRIS är en organisation dit barn upp till 18 år kan ringa helt anonymt om de känner att de behöver tala med någon. Peak Performance är en del av IC Companys och får ta del av deras ekologiska, sociala och etiska arbete. IC Companys grundade tillsammans med en del andra organisationer Danskt Initiativ för Etisk Handel (DIEH). DIEH försöker att förstärka den etiska utövningen bland danska företag. Målet för DIEH är att förespråka en internationell handel som respekterar människan och de anställdas rättigheter. Handeln ska också bidra till hållbar utveckling i utvecklingsländerna. IC Companys samarbetar med Save the Children Denmark och DANIDA. Målet samarbetet är bland annat att ge barnarbetare i Bangladesh en grundläggande utbildning och en träning i hur de ska hantera textilier. Erik berättar att Peak Performance även har skänkt pengar till organisationen Min stora dag. Min stora dag hjälper svårt sjuka barn att uppfylla sina önskedrömmar. De har också varit med och bidragit med pengar till katastrofen på Haiti.  

Peak Performance följer den uppförandekod som IC Companys har upprättat. Deras uppförandekod är baserad på ILO-konventioner och FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. IC Companys är medlem i Business Social Compliance Initiative (BSCI). Deras uppförandekod överensstämmer med den uppförandekod som BSCI har upprättat. Den innehåller bland annat förbud mot barnarbete och tvångsarbete. Den ställer även krav på löner och ersättningar samt miljö- och säkerhetsfrågor.

Sedan augusti 2007 stödjer IC Companys FN:s The Global Compact. Den är till för att involvera företag i arbetet med olika utmaningar kring miljöarbetet och det sociala arbetet. Den innehåller tio principer kring mänskliga rättigheter, arbetsrättsliga frågor, miljö och korruption. ”Det viktigaste arbetet som görs socialt, etiskt och ekologiskt är att hela tiden sträva framåt för att utöka arbetet inom dessa områden och på så vis få en hållbar utveckling av produktionen av kläder på lång sikt” avslutar Erik Barklund med att berätta.

Hemsida:
www.peakperformance.com/
Adress:
Gallerian 113, Västerås
Telefon:
+46 21 13 40 50


Erika Holmberg
2011-04-14

 Rapport från höststämman 2011

Blog om ekoreko-kläder

Fler väljer fairtrade-kaffe på jobbet

Fler möter hållbar utveckling

Rena Pengar

Pressmeddelanden

Handla rättvist

Presentation av medlemmar

Rapport från vår-stämman 2011Här kan du läsa
Gröna Draken
som E-tidningLäs mer    
Anmälan nyhetsbrev

AvanmälanKlicka på länkarna så får du mer information om aktiviteterna och hur du anmäler dig.

3/6 Gröna Draken

4/6 Rio +20